Deze ‘granny-achtige’ ontbijtkoekjes zijn makkelijk te maken, maar moeilijk te weerstaan. Je bent gewaarschuwd!
Je hebt geen ongelofelijke kooktalenten nodig, enkel een mengkom en een pureestamper.
Lets go!
Nodig voor 16 koekjes:
- 2 tassen (glutenvrije) havervlokken (liefst fijne)
- 2 rijpe bananen
- 1 klein potje appelmoes (200 gram)
- (chocolade druppels)
Giet de twee tassen havervlokken in de mengkom. Pel de bananen en breek ze in stukken. Doe ook de appelmoes in de kom en pletten maar. Wanneer je een deegje hebt, mag je de chocolade stukjes toevoegen. Heb je ze liever zonder chocolade, dan kan je altijd een koffielepeltje kaneel toevoegen. Ook overheerlijk!
Schep met een lepel gelijke hoeveelheden deeg op een bakmatje of bakpapier. Gebruik de bakplaat van je oven ipv de rooster. Zo bakken ze onderaan ook mooi mee.
De koekjes mogen 15 a 20 minuten in de oven op 175°.
Ze blijven eerder cake-achtig zacht dan krokant. Je kan ze tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook. Dan haal je ze de avond voordien uit de vriezer.
Geniet er van!